hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1241
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-05-10

Lezárult az Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiumának szív- és érrendszeri betegségek visszaszorítását támogató pályázata.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-04

A cardiális implantálható elektromos eszközök az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődésen mentek át. A következőkben áttekintést nyújtunk a CIED beültetés indikációs köreiről és a terápiás lehetőségekről.

#3
Medical Online >> Inhalációs terápia
2022-04-25

Ideális esetben minden beteg csak egyféle gyógyszerbelégzőt használ, mert ez csökkenti az eszközhasználati hibák valószínűségét és javíthatja a beteg együttműködését (1−4).

#4
Medical Online >> Reumatológia
2022-04-25

A célzott terápiák, így a biologikumok (bDMARD) és a szintetikus célzott betegségmódosító gyógyszerek (tsDMARD) nagy áttörést hoztak a gyulladásos reumatológiai kórképekben, így rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegek kezelésében. Új dimenziók nyíltak meg a betegek és kezelőorvosaik előtt.

#5
Medical Online >> Rovatok >> neurológia >> epilepszia
2022-04-22

A vénás brivaracetám adása halmozódó fokális vagy fokális kezdetű epilepsziás rohamok esetén (főként a korai szakban alkalmazva) ideális választás lehet, különösen multimorbid, politerápiát kapó betegek esetén.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-15

Öt új egészségügyi szakmai irányelv jelent meg az Egészségügyi Közlöny legutóbbi számában, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Hírlaphoz eljuttatott közleményében.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-04-08

Egy új vérvizsgálat előre jelzi, hogy valakit komolyan fenyeget-e szívroham, stroke, szívelégtelenség vagy a következő négy évben ezek miatt bekövetkező halálozás kockázata.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-07

Megnő a súlyos vérrögképződés kockázata az új koronavírus okozta Covid-19 kialakulása utáni hat hónapban egy új svéd tanulmány szerint.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-06

Az OTSZ Online szerint a magány agy- és szív- és érrendszeri megbetegedéseket okoz és erősen növeli a demencia kockázatát is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.