hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Egészségpolitika

Nagyatádi kórház: hosszú vita után szakítás

Végleg szakított a nagyatádi kórház az energiaellátát eddig biztosító céggel. Az egészségügyi intézmény és a szolgáltató közötti elszámolási vita októberben kezdődött, a kórházműködtető viszont csak most tett pontot a közös múlt végére.
Az egészségügyi és az energiaszolgáltató köüzötti vitáról még október elején értesülhetett először a közvélemény. Mint kiderült, a Dalkia Energia Zrt. 172 millió forintot követelt a kórháztól, az egészségügyi intézmény vezérkara viszont közölte: 200 millió forinttal kiegyenlítették a korábbi adósságukat.

Miközben a pénzügyi vita a bíróságig kanyarodott, a Dalkia – figyelmeztetés képpen – korlátozta a kórház néhány melléképületének energiaellátását. Végül – még októberben – az egészségügyi tárca és a városi polgármester részvételével, hosszú tárgyalás eredményeként sikerült kompromisszumra jutniuk. Igaz, ennek részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A nagyatádi kórházat üzemeltető Medical Investments Zrt ma közleményt juttatott el a távirati irodához, amelyben közlik: felmondják szerződésüket a Dalkiánál, a kórház energiaellátásáról a jövőben maguk gondoskodnak. Az ok: zsákutcába jutottak a tárgyalásaik.

medicalonline - MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink