hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Mutassanak még egy ilyet! – kérik a családorvosok

Tisztelt Országvezetők! Tudnak e még egy hasonló társadalmi csoportot felmutatni, melynek tagjai hasonlóan, tíz éve számszerűen változatlan nagyságú, jelentősen csökkenő értékű fizetségből látnak el állami feladatot? - dr. Selmeczi Kamill az alapellátó orvosok szövetségének honlapján.

A FAKOOSZ-elnök az Állami Számvevőszéknek a Háziorvosi ellátás működési feltételeiről szóló jelentésének adatait idézve kezdeményes bértárgyalást. A szövetség kiáltványa azt követően született, hogy ismertté vált: a most folyó egészségügyi bértárgyalásokon a kormányzat a családorvosoknak nem kínál semmit.

„Sokan és elegen vagyunk ahhoz – érvel a FAKOOSZ elnöke a tárgyalások mielőbbi megkezdése mellett –, családjaink, egzisztenciánk, praxisunk, jövőnk védelmében, összefogva és fellépve érdekeinket ne csak védjük, hanem az elvárt intézkedéseket ki is kényszeríthessük.

Az ország egészségügyi ellátása a mi hivatásunk gyakorlásán nyugszik, bármilyen elmulasztott intézkedés, a kialakult helyzet elbagatellizálása, vállalkozásaink létének lebegtetése, ötletelések ezt a stabil alapot rendíthetik meg, s akkor semmit sem ér bármilyen egészségügyi struktúra átalakítás, reform, terv.

(forrás: FAKOOSZ)
hirdetés

Könyveink