hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.
hirdetés

Miskolci csecsemőhalál: nem tájékoztattak SMS-ben

Nem küldött SMS-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház az elhunyt koraszülöttek haláláról az újszülöttek szüleinek – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a kórházban nincs nyoma az állítólagos SMS-eknek. A koraszülött-halálozások ügyében az igaztalan vádak miatt jogi lépéseket tesz a gyermek-egészségügyi központ.

A lap információi szerint egyetlen SMS-t sem küldött ki a kórház az augusztus 5–10. között elhunyt nyolc csecsemő halálával kapcsolatban a gyermekek szüleinek.

Egy, a kórházban dolgozó, neve elhallgatását kérő forrás azt mondta, megvizsgálták, hogy az érintett időszakban a kórház küldött-e bárkinek üzenetet, és kiderült, egyáltalán nem küldtek SMS-t. A lapnak nyilatkozó informátor ugyanakkor megerősítette, bevett gyakorlata az intézménynek, hogy SMS-t küldjön, de annak tartalma egyetlen esetben sem arról szól, hogy valakinek a hozzátartozója elhunyt. A betegek állapotáról nem adnak tájékoztatást SMS-ben, csupán felhívják a hozzátartozók figyelmét, hogy sürgősen hívják fel a kórházat, illetve menjenek be az intézménybe.

Alátámasztja mindezt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház szervezeti és működési szabályzata is, amely külön előírást fogalmaz meg az SMS-értesítésre vonatkozóan. A protokoll szerint az üzenet szövege a következő lehet: „Kérjük, mihamarabb hívja fel a kórház XY osztályát az alábbi telefonszámon, hozzátartozója egészségi állapotával kapcsolatban.”

A kórházi informátor elmondta: a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben táviratban értesítették a szülőket, ami évek óta bevett gyakorlatnak számít.

Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke az esetleges SMS-értesítésekre reagálva leszögezte, kizártnak tartja, hogy halálesetről SMS-ben tájékoztatnának bárkit bármelyik hazai kórházban, írja a lap.

(forrás: MNO)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés