hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Borsod: még nem ért véget a vizsgálat!

Elismerve a média társadalmi kontrollban betöltött szerepét, napról-napra megdöbbenve értesülünk a híradásokból a kórházunkat érintő vizsgálat időtartama alatt olyan információkról, amelyek a betegellátást hátrányosan befolyásolják, a betegek nyugalmát zavarják, a dolgozókat elbizonytalanítják, írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kórház.

Tényszerű, tárgyilagos és pártatlan tájékoztatást nyújtsanak – kéri a MedicalOnline-hoz is eljuttatott közleményében a Borsod-Abaúj­Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház a Koraszülött-Újszülött Pathológiai Osztályán történt halálesetekkel kapcsolatban.

Elìsmerve a média társadalmi kontrollban betöltött szerepét, napról-napra megdöbbenve értesülünk a híradásokból a kórházunkat érìntö vizsgálat időtartama alatt olyan információkról, amelyek a betegellátást hátrányosan befolyásolják, a betegek nyugalmát zavarják, a dolgozókat elbizonytalanítják.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Szakszervezeti
Bizottsága, a Közalkalmazotti Tanács, az Orvosi és Szakdolgozói Kamara helyi
szervezeteinek vezetői, a föorvosi kar, a kórház orvosai és szakdolgozói rendkívül
elkeseredetten veszik tudomásul az egyoldalú tájékoztatást, holott a vizsgálat még nem fejeződött be, annak eredménye nem ismert. Mindezek ellenére a sajtó híradásai találgatásokra okot adó riportokat, egy szempontú közleményeket tartalmaznak.

A munkatársaink arról értesítenek bennünket, hogy az elmúlt napokban több alkalommal
atrocitásnak voltak kitéve a munkahelyükön és lakókömyezetükben az esettel kapcsolatban. Az alulfinanszírozott egészségügyben csekély társadalmì megbecsülést élvező, sokszor túlhajszolt orvosok, szakdolgozók jó hírnevét, a betegek bizalmát a média által keltett megítélés jelentősen csorbítja a több, mint 3000 dolgozót foglalkoztató klinikai szinten működö intézményben.

Felhívjuk a figyelmet ugyanakkor arra, hogy az elrendelt sorozatos vizsgálatok mellett a
minőségi betegellátás zavartalansága az intézményben biztosított az ellátó személyzet részéről, közölte a kórház.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés