hirdetés
hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.
hirdetés

Matos Lajos életműdíjat kapott

A kardiológia és az oktatás terén kifejtett több évtizedes kiemelkedő munkásságáért  a Szent-Györgyi-konferencián a Sanofi gyógyszergyár életműdíját adományozták Matos Lajos professzornak, a Magyar Szívszövetség, a Szív Világszövetség Klinikai Kardiológiai Tanácsa elnökének, a Magyar Kardiológiai és Hipertónia Társaság, az Amerikai Kardiológiai Társaság tagjának.

A 2001-ben alapított díjat azok kaphatják, akik kimagasló eredményeket értek el az emberek, betegek gyógyításában, egészségszemléletének alakításában.

"Matos Lajos professzornak a fő kutatási területe az egészséges életmód és táplálkozásProf. dr. Matos Lajos hirdetése, a szív és érrendszeri betegségek megelőzése, a hirtelen szívhalál kutatása és kezelése és más klinkai kutatások (...). Én magam is sokat tanultam és fogok is tanulni tőle, mint oly sok diák, orvos, szakember és tudós az elmúlt 50 évben, nemcsak kizárólag az orvostudományt, hanem etikát, tisztességet, szerénységet is" – hangoztatta laudációjában Erős László, a Sanofi orvos igazgatója, átadva azt szobrot, amely egy öreg kezet ábrázol, amint egy fiatal kéznek átadja a tudás gömbjét.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés