hirdetés
hirdetés
2020. július. 12., vasárnap - Izabella, Dalma.
hirdetés

Mindössze egy napja ismerte el az Egészségügyi Világszervezet (WHO), hogy a Sars-Cov-2 nemcsak cseppfertőzés, hanem aeroszol útján is terjed, így még nem készült el az ennek megfelelően frissített, védekezésre vonatkozó ajánlásuk.

Áder János köztársasági elnök levélben hívta fel az Európai Bizottság elnökének figyelmét a Tiszán és a Szamoson át Magyarországra érkező nagy mennyiségű hulladék problémájára.

A koronavirus.gov.hu szerint 6 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19).

A világon már 12 466 337 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 559 622, a gyógyultaké pedig 6 854 820.

Le kell vonni a járvány tanulságait, és az európai "egészségügyi unió" létrehozásával sokkal szorosabbra kell fonni a tagállami együttműködést.

Orbán Viktor a hétvégén tanulmányozza át azt a javaslatcsomagot, amelynek nyomán a jövő héten újabb járványügyi intézkedések történhetnek.

Professor emeritus címet adományozott Berkes István egyetemi tanárnak, korábbi dékánhelyettesének a Testnevelési Egyetem.

A betegek kezelésében is sikeresnek bizonyult az ITM támogatásával megvalósított, szabadalmaztatás alatt álló lélegeztetőgép.

Három fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt két idős, krónikus beteg, közölte pénteken reggel a koronavirus.gov.hu.

hirdetés
hirdetés