hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Lassan a kormány körmére ég az ígéret

Négy hónap múlva már folyósítani kellene a nyugdíj helyett beígért kompenzációt a továbbdolgozó egészségügyieknek, de semmit nem tudni róla  - írja a Világgazdaság.

Július 1-jétől nyugdíjat már nem, csak munkabért kaphatnak az a másfélezer egészségügyi dolgozó, aki eddig kérte a továbbfoglalkoztatását – emlékeztet a lap.

Az Egészségügyi Államtitkárságnál még február elején erősítették meg a Világgazdaság érdeklődésére, hogy „folyamatban van annak a jogszabálynak az előkészítése”, amely a korábbi politikusi nyilatkozatoknak megfelelően garantálni fogja számukra a kieső nyugdíj pótlását.

A kompenzációról azóta sem hoztak nyilvánosságra semmilyen konkrétumot. Lapinformációk szóltak arról, hogy esetleg differenciálnának az érintettek között, és lennének teljes vagy részleges ellentételezésre jogosultak, sőt, állítólag az is felvetődött, hogy az érintettek „rászorultságáról” helyben döntene a kórház menedzsmentje. Ezeket a híreket azonban nem erősítették meg, kormánydöntés pedig eddig nem születettírja a vg.hu, amely megjegyzi, hogy a pótlás – számításuk szerint – milliárdos forrásáról sem tudni semmit.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink