hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Komáromi doktor ringbe száll

Felbosszantott az elmúlt három év teszetoszasága, hazugságáradata – magyarázza a 168ora.hu-n Komáromi Zoltán háziorvos, hogyan lett az MSZP és az Együtt 2014-PM közös képvielő-jelöltje.

Az interjúból onnan idézünk egy részletet, ahol arról van szó, hogy míg elődjével kézelfogható eredményeket is el tudott érni a szakma javára, Szócska Miklós egészségügyi államtitkár még csak nem is fogadta Komáromi doktort.

„– Ez év májusáig én voltam az országos szakfelügyelő a háziorvosi szakmában, semmilyen kérdésben nem hallgattak meg. Csak sorra hozzák a rossz döntéseket. Legutóbb épp azt hallottuk, az alapellátás kap 8,1 milliárdot, aztán 3,6 lett a vége, vagyis alig negyven-negyvenötezer forint jutott el a praxisokba. Miközben 2006 óta hangoztatjuk: olyan humánerőforrás-krízis küszöbén állunk, amely – ha nem lépünk – megbénítja a rendszert. 2010-ben a háziorvosok döntő többsége ezért is bízott abban, hogy a korábban ellenzékben lévő Fidesz orvosolja a problémákat.

– És?

– Szöveg van, tettek nincsenek. Szócska Miklós, ahogy államtitkár lett, a háziorvosi szakma problémáit azzal rendezte le, hogy a kabinetfőnöke és a felesége is háziorvos. Azaz ő nyilván mindent megtesz értünk... Épp azért vállaltam a mostani szerepemet, mert a háttérben gazdaságpolitikusokkal, Bajnai Gordonnal és az MSZP-vel talán meg tudom értetni az ügy fontosságát.

– Tényleg?

– Hát... nem vagyok naiv. Minap is egyeztettünk az MSZP egészségügyi programjáról, amikor bejelentették a „stadionok helyett egészségügyet” szlogent. Aláírásgyűjtés indul azért, hogy a stadionépítésre szánt kétszázmilliárd forintból tízmilliárd a hat év alatti gyerekek térítésmentes gyógyszerellátására menjen. Ezt ellenzem. Az ilyen konstrukció ugyanis gyakran feszültséget kelt a háziorvos és a szülő, valamint a kórházi orvos és a szülő között. Aztán másnap arra ébredtem, hogy Kökény Mihály a tévében épp bejelenti ezt a kampányígéretet” – olvasható a 168ora.hu-n.

(forrás: 168 óra)
hirdetés

Könyveink