hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Durvul a tardi válsághelyzet – újabb fejlemények

Cserépváralján megszűnt a háziorvosi rendelés, minden panasszal egy másik faluba kell utazni – számol be a tardi krízis fejleményeiről a NOL.

(A történet előzményeiről már olvashattak nálunk is: szerdán, hétfőn, vasárnap.)

Egymillió forintos bírsággal fenyegette meg a megyei közigazgatási hivatal népegészségügyi intézete Cserépváralja önkormányzatát, ha az továbbra is foglalkoztatja Keszthelyi Gyula háziorvost – ez a lényege annak a határozatnak, amit kedden kapott kézhez Dávid Zoltán polgármester.

A papír formailag a falu egészségügyi ellátásának azonnali felfüggesztéséről szól, és azután született, miután a polgármester egy nappal korábban egyértelművé tette: nem keres Keszthelyi Gyula helyett másik orvost, a falunak jó, egyelőre úgy is, ha OEP-finanszírozás nélkül, de legalább helyben gyógyít. A feketeleves szerda reggel érkezett, egy újabb hatósági levéllel, amelyben az ÁNTSZ egy másik helyi hivatala, a tiszaújvárosi járási népegészségügyi intézet kijelölte a tardi orvosi rendelőt ideiglenes ellátóhelyként a cserépváraljaiaknak is. Azt a helyet ahonnan korábban (az ott máig praxisjogos) Keszthelyi Gyulát elmozdították. Tard és Cserépváralja közt naponta két buszjárat van, ám a menetrend nem igazodik a tardi rendelőben Keszthelyi Gyulát helyettesítő orvos heti három, másfél-két órányi rendelési idejéhez.

Komáromi Zoltán háziorvos, egykori szakfelügyelő főorvos szerint a kialakult helyzet immár súlyosan veszélyezteti a két falu lakóinak biztonságos ellátását – olvasható a nol.hu cikkében.

(A tard-cserépváraljai háziorvos blogjában követhetők a legfrissebb fejlemények.)

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink