hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.
hirdetés

Új döntési helyzetekben a háziorvosok

Nehéz hetek ezek a háziorvosok számára, évtizedes szakmai kapcsolataik mennek tönkre,  ezek helyébe kellene azonnal újakat építeni - jelezte Komáromi Zoltán az m1 Este vendégeként, írja a hirado.hu.

A július elsejével átszervezett betegelosztás kapcsán azonban más nehézségre is felhívta a figyelmet  Komáromi doktor, bizonyos döntések lejjebb csúsztak  rendszerben, miközben a háziorvosok diagnosztikai felszereltsége nem változott:

 „Egyes hirtelen egészségkárosodások esetében a betegnek nem az első, hanem a második progresszivitási szintű intézménybe kell kerülnie. Azonban ha az első progresszivitási szintű hely az egyik irányba, 20 km-re, a kettes progresszivitási hely pedig másik irányba, 30 km-re található, akkor a beteget elsődlegesen oda kell eljuttatni, ahol a végleges gyógyítást megkapja. Itt oda kell figyelni a mentőszolgálatnak és a háziorvosnak is. Eddig a városi kórház felszereltsége, műszerezése jobb volt, mint a háziorvosoké vagy a mentőszolgálaté, és eddig ott hoztak szakmai döntést, hogy például mellkasi fájdalommal azonnali szívsebészeti beavatkozásra kell-e vinni a beteget egy legközelebbi intervenciós kardiológiai centrumba, vagy egy kardiológiai osztályra – ezeket a döntéseket a háziorvos és a mentőszolgálat hozza meg mostantól” – olvasható a hirado.hu-n.

(forrás: Híradó Online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés