hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Keresi végleges telephelyét a gyógyszerészeti minőségfejlesztési intézet

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet egyelőre még keresi azt a helyszínt, ahol a korábban öt különálló intézmény egy telephelyre költözhet - reagált az intézet csütörtökön az MTI-nek a Magyar Nemzet aznapi cikkére, mely szerint a Szent János kórház területén nagyszabású ingatlanberuházást terveznek.

A lap azt írta, hogy az egészségügyi háttérintézmények összevonásával nemrég létrejött GYEMSZI a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló János kórház jelenleg használaton kívül álló, volt nővérszállóját magában foglaló telekrészen húznának fel egy új épülettömböt, emellett pedig "felülépítenék" a közvetlenül mellette álló ingatlant, amelyet jelenleg a GYEMSZI használ.

A GYEMSZI az úgynevezett ingatlanberuházási terveikkel kapcsolatos hírekre azt írta: "bár a cikkben többször utalás történik a GYEMSZI konkrét álláspontjára, az nem tekinthető a GYEMSZI hivatalos információjának, nem a GYEMSZI-től származó közlés".

Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a GYEMSZI-be integrálódott öt intézmény működését költséghatékonnyá kell tenni. Ehhez az első lépés a szervezetet kiszolgáló háttérfunkciók összevonása. Nagy mértékű megtakarítás viszont akkor érhető el, ha az intézmények egy közös üzemeltetésű épületbe kerülnek, és így a fenntartási költségek a jelenlegi töredékére csökkennek - tették hozzá.

A GYEMSZI közlése szerint a megfelelő helyszínt még keresik, több megoldás, lehetséges hely is szóba került. A tárgyalások még folyamatban vannak, ezek egyik fontos tényezője pedig: "a lehető legolcsóbb megoldás megtalálása" - írták, hozzátéve: "a GYEMSZI a konkrét döntés birtokában tájékoztatni fogja a sajtót".

Kitértek továbbá arra is: amennyiben megvalósul a közös irodaépület, az integrálódott intézmények felszabaduló épületei, az esetleges értékesítésükből befolyó összegek a Semmelweis Terv kormányhatározatba foglalt céljait szolgálják majd.

A június végén megjelent kormányhatározat rendelkezett arról, hogy a főváros és a vonzáskörzete egészségügyi ellátásának tervezett átalakításához a szükséges fedezetet a korábban egészségügyi célt szolgáló, valamint a tervezett átalakítások során felszabaduló egészségügyi ingatlanok hasznosításából, esetleges értékesítéséből teremtenék elő. Az ebből származó bevétel kizárólagosan egészségügyi beruházási célú forrásként használható fel.

 

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink