hirdetés
hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.
hirdetés

Ingatlanberuházás a János-kórház terültén

Ingatlanberuházást tervez a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet. Az új épületegyüttes kialakítása érdekében enyhítenék a XII. kerületben érvényben lévő szigorú telekbeépíthetőségi korlátokat.

Nagyszabású beruházást tervez az egészségügyi háttérintézmények összevonásával nemrég létrejött „megaszervezet", a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI). A fővárosi önkormányzat tulajdonában álló János-kórház területéből hasítanának ki egy darabot: egészen pontosan a volt nővérszállót magába foglaló telekrészt, amely jelenleg használaton kívül áll. Információk szerint erre húznának fel egy új épülettömböt, emellett pedig „felülépítenék" a közvetlenül mellette álló ingatlant, amelyet jelenleg a GYEMSZI használ.

Korábban ez a terület is a János-kórházhoz tartozott, de a tulajdonos főváros használatba adta azt az államnak. A beruházás minden bizonnyal milliárdokba kerül majd. Afelek, azaz a GYEMSZI és a János-kórház vezetése, valamint a fővárosi és a XII. kerületi önkormányzat tisztában van vele, hogy az ingatlanok jelenlegi besorolása és a terület beépítési paraméterei nem teszik lehetővé a tervezett beruházás megvalósítását. Ezért a GYEMSZI a XII. kerületi önkormányzatnál kezdeményezte az építési szabályzat módosítását, amelyet nagy valószínűséggel meg is fog adni, így a kerület építési szabályzatában növelnék a szintterületi mutatót és a beépítés lehetséges mértékét, ez utóbbit például a jelenlegi 25 százalékról 30-ra.

A teljes cikket a Magyar Nemzet ma megjelenő számában olvashatja.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés