hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Kaptak egy év haladékot

Barack Obama elnök bejelentése szerint meghosszabbíthatják azokat az egészségügyi biztosításokat, amelyeket az egészségügyi reformra hivatkozva kezdtek felmondani.

A csütörtöki bejelentés szerint az amerikai államok és biztosítótársaságok egy évvel meghosszabbíthatják azokat az érvényes egyéni egészségügyi biztosításokat, amelyeket amiatt kezdtek el felmondani, mert azok nem felelnek meg az új egészségügyi törvény követelményeinek.

Épp egy hete írtuk, hogy Barack Obama bocsánatot kért mindazoktól, akik az általa bevezettetett egészségügyi törvény következtében - számára váratlanul - elveszítik korábbi betegbiztosításukat.

Obama a 2010-ben elfogadott egészségügyi reformmal kapcsolatban - amely potenciálisan több tízmillió amerikaira terjeszti ki az egészségbiztosítási rendszert – korábban többször is kijelentette, hogy az emberek annak életbe lépése után is megtarthatják korábbi egészségbiztosításukat.  A biztosítók azonban váratlanul 12 millió egyéni biztosított esetében jelezték, hogy fel kívánják mondani a meglévő szerződéseket, mert azok nem felelnek meg az Obamacare néven emlegetett új egészségügyi törvény átfogó ellátási követelményeinek. A szolgáltatók az esetek egy részében a biztosítási tarifák emelésével próbálkoznak. Az egészségügyi reform egyik fő célja éppen a biztosítások árának leszorítása volt a biztosítottak körének kiszélesítése révén.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink