hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Írtak Orbánnak, megjött a válasz

Két hónap után a kormány válaszolt az érdekvédők nyílt levelére, melyben mentességet kértek az egészségügynek a kényszernyugdíjazás alól.

Mint az érdekvédők akkor írták: mind a munkavállalóknak, mind az egészségügyi intézményeknek bizonytalanságot okoz, hogy a továbbfoglalkoztatási kérelmet kellően részletes tájékoztatás hiányában kell aláírniuk a dolgozóknak, „úgy, hogy nincs jogszabályi garancia arra, hogy megkapják-e azt a kompenzációt, ami pótolja nyugdíjuk elvesztését”.

A mostani válaszban, amit a címzett Orbán Viktor helyett Balog Zoltán miniszter írt, az érintettek tájékoztatására annyi konkrétum szerepel a levélben, hogy az öregségi nyugdíjak szüneteltetésének időtartama alatt a tovább foglalkoztatást választók nyugdíjasnak minősülnek. Öregségi ellátásukat a közszolgálati munkaviszonyuk megszüntetésével, külön kérelemre újra folyósítják majd. Megerősíti azt is, hogy a kormány döntése alapján minden embernek mérlegelnie kell, hogy nyugdíjas lesz vagy dolgozik az állami szektorban.

Egyebekben pedig Balog Zoltán főként további türelmet kér az érintettektől a részletszabályok tisztázásáigolvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink