hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Használták az igen-gombot – van új felügyelőbizottság

A Népszabadság úgy tudja, a humán tárca vizsgálja: jogszerű volt-e az orvoskamara, február 15-i küldöttgyűlése, ettől függetlenül szombaton új felügyelőbizottságot választottak a lemondott helyett.

Éger István elnök posztján való megerősítéséről, a felügyelőbizottság lemondásáról, s az előzményként szolgáló belső vizsgálatról három hete a MedicalOnline is beszámolt. Most sem ment minden simán – írja a NOL –, az eredetileg meghirdetett tíz órára nem sikerült határozatképessé válnia a közgyűlésnek, ezért a félórával későbbre hirdetett időpontban kezdődhetett el a rendezvény. Már a voksolás előtt is volt, aki azt kifogásolta, hogy a szavazógépen csak egyetlen gomb van, és csak igent lehetett nyomni. Így nem lehetett tudni, hogy ki voksolt volna nemmel, illetve hányan tartózkodtak.

A közjáték után a küldöttek elnöknek Komlóssy Attilát választották meg, aki az előző felügyelőbizottság tagjaként maga is részt vett a botrányt kiváltó vizsgálatban. Hiába kerestük – írja a lap  –, új tisztségében most nem akart nyilatkozni, így azt sem tudhattuk meg: folytatják-e az előző bizottság munkáját, vagy új vizsgálatot kezdenek a kamara gazdálkodásáról. Komlóssy Attila február elején még azt mondta a Népszabadságnak: szerinte is szükség volt a belső ellenőrzésre, ám annak módszereivel, és interpretálásával már nem értett egyet, ezért a bizottsági határozatok megszavazásakor leginkább tartózkodott.

A testület alelnöke Mártai István lett, aki néhány hónapja távozott az Országos Mentőszolgálat főigazgatói posztjáról. Az új tagok dr. Dobi Istvándr. Entz László,  dr. Kerényi Csabadr. Koroknai Andrásdr. Kun Gábor lettek. A korábbi tagok közül dr. Dévényi Ferenc és dr. Duray Aladár személye nem változott – olvasható a nol.hu-n

(forrás: NOL)

cimkék

mok
hirdetés

Könyveink