hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Békésben nem vállalták a Bánki-pert

Békés megyében nem voltak hajlandók az orvoskamara elnöségének – a felügyelőbizottság korábbi elnöke elleni  – etikai kezdeményezéséről tárgyalni – írja a NOL.

Bánki Magdolnát nem orvosszakmai-etikai ügyben próbálják elmarasztalni, hanem azért, mert a nyilvánosság elé vitte az orvosi kamara gazdálkodásával kapcsolatos belső vizsgálat megállapításait. A Magyar Orvosi Kamara elnöksége által kezdeményezett eljárásban egyebek mellett kifogásolják, hogy a felügyelőbizottság novemberben az országos gyűlés plénuma előtt ismertette a köztestület gazdálkodásáról készült jelentésüket. Továbbá, hogy az fb elnöke alapszabályt sértett, mert testülete határozatára rendkívüli küldöttgyűlés összehívását kezdeményezte, melynek napirendjén szerepelt volna az orvosi kamara elnökének és az elnökság visszahívása. Azt is felrótták neki, hogy a felügyelőbizottság jelentésével csorbát ejtettek a kamara tekintélyén – emlékeztet a lap.

Elfogultságra hivatkozva utasította el a kamara Békés megyei területi szervezetének etikai bizottsága Bánki Magdolna ügyének tárgyalását. Most az Országos Etikai Bizottságon a sor, az várhatóan újabb területi szervezetet jelöl ki az ügy vizsgálatára – olvasható a nol.hu-n.

(A NOL egy másik odalán is tovább rezeg a „kamara-ügy” – ott olvasható egy MOK-tag véleménye, aki abban reménykedik, hogy a miniszter megsemmisíti a legutóbbi küldöttgyűlés döntéseit.)

(forrás: NOL)

cimkék

mok
hirdetés

Könyveink