hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Eséllyel perelhetnek az orvosok

Mintegy 230 millió forinttal tartozik a Magyar Orvosi Kamara a tagjainak, mivel a legutóbbi közgyűlés visszamenőleg érvénytelenítette a tavalyi szabálytalan tagdíjemelést – írja a NOL.

Az egészségügyi perekből ismert ügyvéd, Ábrahám László lát esélyt arra, hogy az orvosok eredménnyel pereljék a kamarát a tőlük jogtalanul beszedett tagdíjak miatt – írja a lap. Tavaly ugyanis jogalap nélkül fizettettek az orvosi kamara tagjaival emelt összegű tagdíjat, mivel az emelésről nem a megfelelő fórum, a közgyűlés, hanem egy szűkebb grémium döntött.

Bár akadtak, akik a helyzet tisztázásáig megpróbáltak kivárni, a többség befizette a 27600 forintot. Noha a múlt szombati küldöttgyűlésen alapszabály-módosítással rendezték a probléma egyik részét, továbbra sem dőlt el, mi legyen a tavaly beszedett többletbevétellel, azaz mintegy 230 millió forinttal. Éger István kamarai elnök a Népszabadság kérdésére a közgyűlés után csak annyit mondott: a kérdésben a következő napokban az erre jogosult testületek fognak dönteni.

A jogosulatlanul beszedett tagdíj – Ábrahám László szerint – visszajár a tagoknak. Mint mondta: ha ezt az összeget valakinél időközben behajtási bírsággal is megterhelték, akkor az is visszakövetelhető, illetve perelhető a köztestülettől. Tavaly mintegy ötezer tagdíjbehajtást kezdeményeztek a köztestület jogászai az orvosok ellen – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)

cimkék

mok
hirdetés

Könyveink