hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Felfüggesztette az orvosokat utaztató cégcsoport elleni eljárását az OEP

Felfüggesztette az eljárást az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a Medico Uno ellen, mert a cégcsoport a Fővárosi Bíróságon megtámadta a határozatot.

Az orvosokat utaztató cégcsoport ellen az OGYI szabálytalan gyógyszerpromóció miatt összesen 52 millió forintnyi bírságot szabott ki és gyógyszereik tb-támogatásának megszűnését helyezte kilátásba. A bírósági végzés megszületéséig a cég forgalmazhatja támogatott termékeit.

A Medico Uno - ahogyan azt a MedicalOnline-on korábban jelezte - jogorvoslati lehetőségét kihasználva, a Fővárosi Bíróságon megtámadta a határozatot, az OEP pedig március 28-ai végzésében azt írja: az OGYI kezdeményezésére indult eljárást a bírósági szakasz jogerős befejezéséig felfüggesztette.

A cég még idén januárban thaiföldi utazásra küldött egy harminc fős orvoscsoportot, melynek egyik tagja meghalt. Az OGYI később mégsem az orvos halála miatt indított eljárást a cég és annak társult vállalkozásai ellen, hanem azért, mert felmerült a gyanú, hogy a gyógyszercég az orvosok utaztatásával illegális promóciós tevékenységet folytatott.

hirdetés

Könyveink