hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 177
#1
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2021-08-16

Az általános orvosi gyakorlatban a fájdalom csillapítása mindig szükségszerű volt. Az elmúlt évek, évtizedek alatt részben a gyógyszerfejlesztések adta lehetőségek, a népszerűbbé váló egészségtudatos életmód, részben pedig a társadalmi hozzáállás miatt a kezelési stratégiák megváltoztak.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2020-10-16

A Reviflut® Axahaler® (Sager Pharma) hazánkban új inhalációs kortikoszteroid készítmény, amely a már ismert flutikazon-propionát hatóanyagot tartalmazza új inhalációs eszközben. A kontrollált vizsgálatok eredményei alapján az Axahaler-ből adott flutikazon-propionát feleakkora dózisban eredményez azonos hatást, mint az eddigiekben elérhető inhalációs eszközökből adott azonos hatóanyag. Ismert, hogy az eltérő eszközből adagolt azonos hatóanyagok hatékonysága eltérő lehet. A jelen 12 hetes adatgyűjtés célja a Reviflut® Axahaler® használhatóságának és hatékonyságának felmérése volt asztmában szenvedő felnőtt járóbetegeken a való élet klinikai gyakorlatában.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-12-27

Átalakul a munkáltató által önkéntes kölcsönös egészség pénztárba fizetett tagdíj hozzájárulás adókötelezettsége, írja a Növekedés.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-02-27

Új tagokkal bővült a magyarországi országos egészségügyi intézetek sora, köztük a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Országos Traumatológiai Intézettel – jelentette be a Péterfy főigazgatója.

#6
Medical Online >> astrazeneca
2017-11-21
#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-07-01

A gyógyszeripar az orvosokkal, gyógyszerészekkel és egészségügyi intézményekkel kötött megállapodások nyilvánossá tételével vállalja az átláthatóságot, írja a PharmaOnline.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-05-05

A Magyar Kórházszövetség elnöksége  kiáll az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet függetlenségének megőrzése mellett.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-04-22

Április 21. után megszűnik a Bioparox (fusafungin hatóanyag-tartalmú), vény nélkül kapható készítmény gyógyszertári forgalmazása – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-12-02

A gyógyszerhatóságon belüli év végi szervezeti átalakításokról közölnek ismeretetőt az OGYÉI honlapján, amiben megerősítik a MedicalOnline korábbi értesüléseit.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.

Vannak hormonbetegségek, amelyek mindkét nemet megtámadhatják, és vannak jellegzetesen nemspecifikus problémák is.