hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Egészségipari tapasztalat: az adócsalásban is van hóvégi hajrá

Az egészségvédelemmel összefüggő szolgáltatások adóellenőrzéséről számol be az ado.hu cikke.

Az ellenőrzések során alapelvként fogalmazódott meg - idézi fel a cikk -, hogy az ellenőrzéseket az adóellenőrök ne kizárólag első/egy alkalmas feltűnésükkor folytassák le, hanem visszatérő vendégként is vizsgálódjanak. Ugyanis azt tapasztalták, hogy az egyes szolgáltatások igénybevétele során az adózók a visszatérő vendégeknek ritkábban adnak nyugtát, más esetben, ha a szolgáltatást „idegen személy” veszi igénybe, szabályosan járnak el.

Nyilvánvalóvá vált az ellenőrzések során az is, hogy egyesek az adóhatóság munkaidejéhez igazítják a számlaadást: „bizonylat-kiállítási moráljuk” gyengül a hivatali munkaidőn túl. Az adóhatósági adatok szerint hétköznapokon reggel hat és dél között szinte mindent bizonylatolnak, ezzel szemben délután négy és este nyolc óra között az ellenőrzések több mint 60 százalékában elbuknak a szolgáltatók. A hétvégi ellenőrzések során pedig ez értékesítések 40–80 százalékánál nem adtak számlát.

Új tapasztalata volt az adóellenőröknek, hogy a hónapok utolsó harmadában a lefolytatott vizsgálatok szerint gyakoribb a bevétel eltitkolásaolvasható az ado.hu-n.

(forrás: Adó.hu)
hirdetés

Könyveink