hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Fogakat adtak az adóhivatalnak

Nemcsak nyugtát nem adnak, de az alkalmazottaikat is elfelejtik bejelenteni egyes fogászati magánszolgáltatók az adóhatóság tapasztalati szerint – írja a Világgazdaság.

A NAV tájékoztatása szerint tavaly 160 fogászati magánszolgáltatónál jelentek meg adóellenőrök, akik valamilyen beavatkozást igénybe véve élesben vizsgálták elsősorban a számlaadási fegyelmet, de a foglalkoztatást és a nyilvántartások vezetését is. Ha bármelyik területen mulasztást találtak, a helyszíni ellenőrzéseket utólagos adóellenőrzés követte.

Az eddigi revíziók során NAV-nál azt tapasztalták, hogy leggyakrabban számlaadásról feledkeznek meg a magán fogorvosok, akik közül sokan előszeretettel foglalkoztatnak be nem jelentett alkalmazottakat is. A bizonylatadás elmulasztása különösen a munkaidő utáni, esti konzultációk során végzett ellenőrzések alkalmával volt jellemző.

A Világgazdaság kérdésére azzal indokolták a hivatal fokozódó érdeklődését, hogy „az adóelkerülésre vonatkozó kockázatelemzések eredményei, a korábbi ellenőrzési tapasztalatok, valamint a szolgáltatásokat igénybe vevők részéről érkező közérdekű bejelentések mindinkább indokolttá teszik egyes humán-egészségügyi szolgáltatók, ezen belül a fogorvosok ellenőrzését” – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: Világgazdaság)

cimkék

hirdetés

Könyveink