hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Doktor a dróton: versenyképes az e-vizit

Az elektronikus orvosi vizit enyhébb megbetegedések esetében ugyanolyan hatékony lehet, mint a személyes orvos-beteg találkozások – írja a Galamus.

A lap a Pittsburghi Orvosi Egyetem egy kutatását idézi, melynek eredménye szerint mind az E-vizitet, mind a személyes találkozást választó páciensek esetében 7-7 százalék volt azoknak az aránya, akiknek az elsődleges ellátást követő három hétben ismételten orvosi segítséget kellett kérniük ugyanarra a bajra. Ebből a kutatók arra következtettek, hogy a téves diagnózis és a hatástalan kezelés esélye az E-vizitek esetében semmivel sem nagyobb, mint a személyes vizsgálatok során.

Ugyanakkor az online orvoslást választók esetében a pácienseknek nagyobb valószínűséggel írtak fel antibiotikumot, mint azoknak, akik elmentek a rendelőbe. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy az online kórismézésnél az orvosok esetleg túlbiztosítják magukat, sokkal óvatosabban járnak el, mint amikor lehetőségük van közvetlenül megvizsgálni a beteget – írja a galamus.hu.

(forrás: galamus.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés