hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Az ember, aki szombaton törte össze a lábát (FRISSÍTVE: vizsgálat...)

Egy szilánkos lábtörés világította meg új fényben a magyar egészségügyet annak a fiatalembernek a számára, aki - az Index által is idézett - panaszos levelet írt a János kórház főigazgatójának.

Június 29-én este egy Budapest melletti településen a saját kertjében lépett bele egy szerelőaknába, és szenvedett ficamos lábtőcsont-, és szilánkos sarokcsont-törést – eleveníti fel az Index a történet kezdetét.

Sokkot kapott a fájdalomtól, remegett, fázott. Barátai azonnal hívták a mentőket, de ekkor jött az első meglepetés: a mentős diszpécser azt mondta, 1-2 óránál hamarabb nem tudnak autót küldeni. Maga a diszpécser javasolta nekik, hogy jobban járnak, ha autóval vagy taxival mennek be a területileg illetékes Szent János Kórházba.

Szombat éjszaka volt, amikor odaértek. A kitáblázatlan, teljesen üres kórház udvarán legalább 25 percet kellett bolyonganiuk, mire megtalálták a baleseti sebészetet. Ott egy fiatal rezidens orvos ügyelt. CT-t és röntgent csináltak, majd begipszelték Tamás lábát. „A gipszelő olyan ocsmány, kioktató, stílusban beszélt velem, hogy az emiatt kialakult hangos szóváltásra még a feleségem is bejött, majd végignézte, hogy forgatja a szilánkosra tört lábamat, és utasít agresszíven, hogy ne nyafogjak, és egyébként is, ha nem tetszik, lehet távozni”.

A fiatal rezidens végül azzal fektette be az osztályra, hogy ő ilyen esettel még nem találkozott, valószínűleg operálni kell, és a műtétet majd a kórház egyik orvosa fogja elvégezni hétfőn.

Tamás minden további információ nélkül feküdt egész vasárnap. A lába bedagadt, rettenetesen fájt, hasogatott, lüktetett. Annyi viszont közben kiderült, hogy hétfőn nem fogják megműteni,  legkorábban csak csütörtökön tudják operálni ... – olvasható tovább az index.hu-n, a sokféle tanulságot felvonultató eset.

FRISSÍTÉS (2013. 07. 17. 23:25):

Vizsgálat lefolytatására kérte fel a fővárosi Szent János Kórházat érintő betegpanaszok miatt az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) főigazgatóját Szócska Miklós - tájékoztatta a központ szerdán az MTI-t.

(forrás: Index)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés