hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.

A klinikák vezetői szabadságon voltak, így buckára futott a szegedi integráció

Telefonon utasították kedd reggel a gyermekkórház fülészeti osztályát: fejezzék be a műtéteket és pakoljanak – írja a Délmagyar.

Az osztály feladatait hétfő óta átvette a fül-orr-gégészeti klinika, ám erről elfelejtették értesíteni a szülőket, akik az előjegyzett időpontban megérkeztek az intézménybe. Ott pedig úgy gondolták, ellátják őket.

– Angliából érkeztünk erre a műtétre, hónapokat vártunk az időpontra – idézik az egyik szülőt. Ők, mivel azt az információt kapták, hogy az orvosok nem használhatnak több gyógyszert, már azt is felajánlották, hogy megvásárolják a fájdalomcsillapítókat, csak műtsék meg gyermekeiket.

Tegnap este óta nem evett, reggel óta nem ivott egyik gyerek sem. Itt várunk és még mindig nem tudjuk, megműtik-e őket – panaszolták a hozzátartozók késő délelőtt. A gyerekek pizsamában, egyre nyűgösebben várták, mi lesz a sorsuk. Miután a klinikai központban a lap érdeklődött, mi történik a gyermekklinikán, az elnök utasítására fél 12-kor újra elindulhattak a műtétek... – olvasható a delmagyar.hu-n.

hirdetés

Könyveink