hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Álmot és fegyvert kaptak a rákgyógyászok

Az Országos Onkológiai Intézet új tömbjének átadásáról számol be a kormányzati portál.

Az új épület egy megvalósult álom, amely a betegek gyógyulását fogja szolgálni – idézi Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárt a kormany.hu. A rendezvényen ugyancsak felszólaló  Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pedig a testet pusztító legkomolyabb betegség elleni új fegyvernek nevezte az új épületet, mellyel hatékonyabb lehet a betegség elleni harc.

Szócska Miklós megemlékezett arról is, hogy az onkológiai ellátási országosan több szinten zajlik: alapfokon család-orvosi hálózat, középszinten megyei onkológiai osztályok, régiónként regionális onkológia, országosan pedig az Országos Onkológiai Intézet segíti a betegeket. A minőségi ellátás érdekében a szükséges beruházásokat a Széchenyi Terv keretében, pályázatok útján tudják megvalósítani az onkológiai centrumok. Kitért arra is, hogy az onkológiai központok fenntartása világprobléma, ezért „célzott finanszírozásukra” állnak átolvasható a kormány.hu-n.

(Az új sebészeti tömböt már egy hónappal ezelőtt is átadták, akkor JávorAndrás közigazgatási államtitkár beszélt a kormány nevében, ő egyszerűen csak példaértékűnek nevezte az 5,4 milliárdos beruházást.)

(forrás: kormany.hu)
hirdetés

Könyveink