hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Kásler Miklós képviseli Európát a Rákintézet Igazgatók Szövetségében

Május végén öt kontinens nyolcvan nemzeti onkológiai intézete megalakította az Alliance of National Cancer Institut's Directors-t (NCID), azaz a Rákintézet Igazgatók Szövetségét. Az öt tagú vezetőségi tanácsban Európát Prof. Dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója képviseli.

A szövetség létrehozására azért volt szükség, mert kell egy hatékony és fenntartható nemzetközi együttműködés a rák gyakorlati kezelésének és megelőzésének érdekében. Ez a közös tevékenység magában foglalja többek között a tudás-, és információátadást, a modern rákkezelési technikákat és a megelőzési stratégiákat.

Azonnali teendők közé tartozik az „Alkotmány” (constitution) kialakítása, a tudományos bizottság megalakítása, és az Agenda kialakítása az NCID 2012-es találkozójára, valamint a 2012-es Rákellenes Világnap megszervezése.

A szövetség célja megelőzni azokat a rákbetegségeket, amelyek megelőzhetők, kezelni azokat a daganatos megbetegedéseket, amelyek kezelhetők, meggyógyítani azokat a rákokat, amelyek gyógyíthatók, biztosítani a tünetek enyhítését, amikor szükséges. A megelőzés a Rákkontrol összes szempontját tartalmazza: megelőzni a rák kialakulását, az előrehaladott rákbetegségeket, a felesleges szenvedést, és a rák miatti elhalálozást.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés