hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

A szakdolgozók is követelik a részüket

A 94 ezer forintra emelt minimálbér miatt nagy bérfeszültség várható az egészségügyi szakdolgozók körében, idézi a Weborvos Balogh Zoltánt, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnökét.

Balogh Zoltán keddi tájékoztatóján azt is bejelentette: a kamara mindent elkövet azért, hogy ne csak az orvosok bérrendezéséről legyen egyeztetés a kormánnyal. Fontosnak tartja – írja  a lap –, hogy az orvosoknak kialkudott, megemelt bérhez arányítva határozzák majd meg a szakdolgozók fizetését is. Szerinte a legnagyobb bérfeszültség abból fakadhat, ha a több évtizede a pályán dolgozók bérét nem, csak a kezdőkét akarják majd felzárkóztatni. Hangsúlyozta: ezeket a problémákat azért is fontos rendezni, hogy a szakdolgozókat, orvosokat ne lehessen egymás ellen kijátszani.

A MESZK vezetője bejelentette azt is, hogy minden tagdíjat fizető szakdolgozó január 1-től automatikusan egy új, ingyenes szolgáltatást kap a kamarától. A MESZK szerződést kötött ugyanis az MKB Biztosítóval, amely egy kifejezetten az egészségügyi szakdolgozókra szabott csoportos élet-, és balesetbiztosítást nyújt a kamarai tagoknak. A biztosítás részeként például megemelt kártérítést kaphatnak azok a mentőápolók, akiket munka közben bántalmaztak.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink