hirdetés
2024. május. 08., szerda - Mihály.

Újjáalakult a szakdolgozói köztestület

Az egészségügyi szakdolgozók, ápolók, műtősnők, asszisztensek és egyéb szakemberek az orvosokkal egyenrangúan fontos, nélkülözhetetlen szereplők, akiknek pályán és országhatáron belül tartása a rezidens orvosokhoz hasonlóan elsőrendű fontosságú társadalmi cél – állapította meg küldött-közgyűlésén a kamara.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) november 15-én újjáalakuló ülést tartott Budapesten. A közgyűlés során a küldöttek az alapszabály, az etikai kódex és a felelősségi szabályok elfogadása mellett egy, a nyilvánosságnak és a döntéshozóknak szóló felhívás megfogalmazása mellett döntöttek.

A 91 ezer egészségügyi szakdolgozót képviselő MESZK Országos Küldöttközgyűlése felhívja a döntéshozók figyelmét arra, hogy az ellátórendszer működése szempontjából az egészségügyi szakdolgozók, ápolók, műtősnők, asszisztensek és egyéb szakemberek az orvosokkal egyenrangúan fontos, nélkülözhetetlen szereplők, akiknek pályán és országhatáron belül tartása a rezidens orvosokhoz hasonlóan elsőrendű fontosságú társadalmi cél.

Ha a külföldön munkát vállalók mellett figyelembe vesszük a pályaelhagyók és nyugállományba vonulók tömegét is, egyértelmű a következtetés, cselekedni kell. A kamara a magyar egészségügyi szakemberek köztestületeként a szakmai háttér biztosítása mellett az idei év októberétől Ha lépsz, lépj itthon jelmondattal olyan állásközvetítő szolgáltatást is nyújt tagjainak, mely kizárólag hazai kórházak és rendelők aktuális állásajánlatait teszi hozzáférhetővé annak érdekében, hogy jól képzett dolgozóink országhatáron belüli boldogulását segítse.

A MESZK szakmai köztestületként is felemeli szavát az egészségügyi szakdolgozók bérviszonyainak mielőbbi, érezhető mértékű javításáért, mely immár elodázhatatlan feladat. A kamara célja az összefogás. Összefogás a magyar segítő szakemberek, a gyógyítók jövőjéért, vagyis a jelen és a jövő betegeinek gyógyulásáért.

hirdetés

Könyveink