hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

A pécsiek is aláírtak a NATO-val

Együttműködési megállapodást kötött a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) és a pécsi egyetem orvosi kara (PTE ÁOK) - írja az MTI.

A NATO KEKK igazgatója, Kopcsó István orvos ezredes és Miseta Attila, a PTE ÁOK dékánja szerdán, Budapesten írták alá azt az együttműködési szándéknyilatkozatot, amellyel hivatalos keretbe foglalták a már 2009 óta tartó közös szakmai munkájukat, s együttműködésüket a katona-egészségügyi oktatás területén.

Mint írták, a jelenleg hét tagállamú, budapesti székhelyű központ és a nagy múltú, 1367-ben alapított egyetem főként a katona-egészségügyi kiképzések, tanfolyamok, valamint tudományos események, konferenciák szervezésében dolgozik együtt. A PTE ÁOK oktatókat, nagy tapasztalattal rendelkező orvosokat biztosít többek között a NATO KEKK "Harctéri sérülések sürgősségi ellátása" című tanfolyamához.

A NATO KEKK-nek mostantól a PKE a harmadik hivatalos szakmai partnere. Korábban a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjával és a Semmelweis Egyetemmel alakítottak ki hasonló kapcsolatot - derült ki a NATO KEKK közleményéből.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink