hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Jönnek a britek és az amerikaiak is

Az Amerikai Egyesült Államok és Nagy-Britannia is csatlakozik a budapesti székhelyű NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központhoz – írja az MTI.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtöki közlemény szerint a két ország a karácsony előtti napokban véglegesítette azt a megállapodást, amellyel hamarosan csatlakozhatnak a több más nemzet által üzemeltetett központhoz.

Az Észak-atlanti Tanács (NATO) 2009 októberében indította el az intézményt, amely a NATO első, Magyarországon akkreditált szervezete. A központ szakmai programjával támogatja a NATO katona-egészségügyi célkitűzéseinek megvalósítását és a szövetség egészségügyi átalakítását, illetve az ott dolgozó szakemberek új szabványokat alakítanak ki és egységesítik az orvosi kifejezéseket, jelentéseket, doktrínákat.

A katona-egészségügyi központ feladata a fenntartható orvosi támogatás biztosítása. Ez magában foglalja a csapatszintű egészségvédelmi és megelőző tevékenységeket, valamint a hadszíntéri sebesült ellátást, utógondozást és rehabilitációt is.

A központ megalapítója - mint "keretnemzet" - Magyarország, melyhez korábban csatlakozott szponzoráló nemzetként a Csehország, Franciaország, Hollandia, Németország, Olaszország és Románia - olvasható a közleményben.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink