hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

A „biomamik” megágyaztak a szamárköhögésnek – járvány van

Az FN24 adta hírül, s azt az ÁNTSZ is megerősítette, hogy a pilisszentlászlói Waldorf-iskolában több gyereknél és tanárnál is szamárköhögés megbetegedést észleltek.

A járványt az igazgató a portál megkeresésére tagadta, pedig egy hete a szülőket levélben értesítette annak tényéről. A járvány tényét utóbb megerősítette az ÁNTSZ is.

A lap felidézi, hogy ez a korábban gyakran halálos betegség az 50-es évektől, a kötelező védőoltás bevezetésétől lényegében ismeretlenné vált Magyarországon.

Idézik a Szekulárisfigyelő Blog írását, miszerint a Waldorf-iskolák alapideológiáját jelentő antropozófiának van egy egyre gyakrabban megfigyelhető „mellékhatása”. Jelesül, hogy sokan ellenzik a gyerekek oltását is, abból a megfontolásból, hogy a betegségek segítik a gyerek érési folyamatát.

Ennek következtében a be nem oltott gyerekek között egy USA-beli Waldorf-iskolában ki is tört a szamárköhögés, de volt már hasonló eset egy német Waldorf-napköziben is, és másutt is. Oltási adatokat Svédországra publikáltak: míg az állami iskolák tanulóinak ott 93 százaléka van beoltva, az oltási arány a waldorfosoknál 18 százalék.

A honlap írása szerint Pilisszentlászlón is sok az ilyen „biomami”, és ez lehet itt is a járvány hátterében.

(forrás: FN24)
hirdetés

Könyveink