hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

"Nem narkósok hőbörögnek vagy a balliberálisok pampognak"

Megsemmisítő kritikát fogalmazott meg a kormány jelenlegi drogpolitikájáról Topolánszky Ákos, az első Fidesz-kabinet kábítószerügyi helyettes államtitkára egy civilek által rendezett konferencián – emlékeztet a Stop.

Topolánszky Ákos előadásából kiderült, hogy az Alkotmánybíróság 2004-es döntése azzal indokolta a drogjogi szabályozás szigorítását, hogy míg az alkohollal "megtanult együtt élni" a magyar társadalom, addig az illegális szerekkel nem.Kis szépséghibája ennek a mondatnak, hogy egy olyan előadó írta le, aki három évvel később meghalt májzsugorban – mutatott rá Topolánszky Ákos egy civil szervezetek által a napokban rendezett konferencián.

A szakember hangsúlyozta, hogy "vannak olyan pszichoaktív szerek, amelyektől rettegünk és félünk, de nem halunk bele, legalábbis nem jellemzően, és vannak olyan pszichoaktív szerek, amelyektől nem félünk, de nagyon szívesen belehalunk".

A Társaság a Szabadságjogért (TASZ) a kijelentésekre reagálva leszögezte: "Topolánszky nagyon kemény kritikát mondott a kormány drogpolitikájáról. Ezt a kritikát nem lehet annyival lesöpörni az asztalról, hogy már megint a narkósok hőbörögnek vagy a balliberálisok pampognak".

A jogvédő szervezet fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az elismert szakember "nem csak református lelkész, és nem csak az egyik legelismertebb hazai drogpolitikai szakember, de ő volt az első Fidesz-kormány kábítószerügyi helyettes államtitkára is" –  írja a Stop.

(forrás: Stop.hu)
hirdetés

Könyveink