hirdetés
hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Kisfilmekkel a dizájner drogok ellen

Kábítószer-fogyasztás elleni kisfilmek készítésére hirdetett pályázatot az erőforrás minisztérium megbízásából a Multiplatform Média Kft. és az Életrevaló Egyesület; olyan filmeket várnak amelyek a dizájner drogok ellen kampányolnak – közölte a Nemzeti Drogmegelőzési Iroda.

A III. országos drogprevenciós kisfilmkészítő versenyben a 35 éven aluli fiatalok 15 perces munkákkal pályázhatnak május 31-ig. Műfaji megkötés nincs, lehet animáció, bábfilm, rajzfilm, gyurmafilm vagy dokumentumfilm, amelyek készülhetnek akár mobiltelefonnal is. A pályázatokat június 4-ig héttagú szakmai zsűri értékeli.

A drogprevenciós kisfilmeknek a pályázat kiírása szerint választ kell adniuk többek között arra, hogy hogyan lehet nemet mondani a kábítószer-használatra, illetve hogyan lehet elkerülni a szerrel való "találkozást".

A dizájner drogokat valamely kábítószernek minősülő, ezért szigorúan ellenőrzött anyag kémiai szerkezetének a módosításával hozzák létre, hogy azok hatásukban az eredeti kábítószerhez hasonlóak maradjanak, de legálisan forgalmazhatók, használhatók legyenek.

Az elkészült kisfilmeket feltöltik a www.designerdrog.hu, a www.dizájnerdrog.hu oldalakra, és az egyesület honlapjára is, majd a legjobb filmeket a pályázat kiírói és a megbízók oktatási, prevenciós céllal használják fel.

A pályázatról további információk az Életrevaló Egyesület honlapján

MedicalOnline
a szerző cikkei

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés