hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.

Hamis rákgyógyszer értékesítőket lepleztek le az orosz hatóságok

Megközelítőleg 500 millió rubel értékben adott el hamis rákgyógyszereket az a két személy, akiket a napokban vettek őrizetbe az orosz hatóságok – olvasható a hamisgyogyszer.hu-n.

A Ria Novosti portál beszámolója szerint tíz év börtönbüntetésre számíthat az a két férfi, akit hamis gyógyszerek értékesítésének gyanújával vettek őrizetbe az orosz hatóságok. A nyomozás szerint a gyanúsítottak két éve folytathatták tevékenységüket, amelynek során Ukrajnából hozattak be lejárt felhasználási idejű rákgyógyszereket, amelyeket újracímkéztek, majd új termékként értékesítettek. Az újracímkézett készítmények mellett a hamisítók maguk is gyártottak hamisítványokat.

A hamisított rákgyógyszereket kórházaknak és gyógyszertáraknak adták el 5000 és 20000 rubel közötti áron. A hatóságok úgy becsülik, a banda körülbelül 500 millió rubel haszonra tett szert, az eredeti gyógyszergyártóknak pedig mintegy 600 millió rubel összegű kárt okozott.

Az orosz hatóságok egy másik ügyben 12 személyt vettek őrizetbe Moszkvában, akik a gyanú szerint idős személyeknek értékesítettek gyógyszerhamisítványokat – olvasható a hamisgyogyszer.hu-n.

(forrás: HENT)
hirdetés

Könyveink