hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Vesztett az OEP, az egykori kórházüzemeltetőnek adott igazat a bíróság

A körmendi kórház korábbi üzemeltetőjének nem kell visszaadnia azt a több mint százmillió forintot, amit az egészségpénztár akart tőlük visszaszerezni – írta az MTI.

Helybenhagyta a Kúria a körmendi kórház finanszírozásáról hozott másodfokú ítéletet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) és a Dr. Batthyány-Strattmann László Kórház Kft. közötti perben.

A perben a körmendi kórház volt üzemeltetője azt állította, hogy jogosan kapta meg 2010 elején az OEP-től az előző hónapok betegellátása után járó finanszírozást, több mint 100 millió forintot, amelyet az OEP téves kifizetésnek tekintett, ezért visszakért. A Kúria - helybenhagyva a másodfokú ítéletet - az üzemeltetőnek adott igazat.

A körmendi kórházat egykor üzemeltető Dr. Batthyány-Strattmann László Kórház Kft. a Medisyst Kft. érdekeltségébe tartozott. A Medisyst még 2006 tavaszán vált ki a kórház-üzemeltetéssel foglalkozó Hospinvest Kft.-ből.

A Hospinvest 2009-ben jelentett csődöt, a Medisyst pedig 2010 elején adta vissza az általa működtetett kórházak - köztük a körmendi - üzemeltetését az önkormányzatoknak.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink