hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Egészségpolitika

Egészségbiznisz: kiszáll a Medisyst is

Visszaadja a mezőtúri kórház üzemeltetését a városnak a Medisyst Kft. által vezetett konzorcium. Ezt a városi képviselő-testület hétfői rendkívüli — zárt — ülésén jelentették be a cég vezetői. Egyben felajánlották a városnak az intézményt működtető gazdasági társaság eladását, három millió forintos névértéken.
A cég képviselői nem titkolták a mezőtúri városvezetők előtt, hogy rövid időn belül teljesen felszámolják a szerződéses kórházüzemeltető tevékenységüket, s kiszállnak a tapolcai, körmendi, kőszegi szerződéseikből is.

A Medisyst Kft. 2006 tavaszán vált ki a Hospinvest Kft.-ből, és néhány hónappal később be is szerződött Mezőtúrra, a Városi Kórház és Rendelőintézet üzemeltetésére. A cég racionalizálta az intézmény működését, beruházásokat is végrehajtott. Dr. Draskovits Dénes polgármester elmondta, az eddigi üzemeltetők azzal indokolták lépésüket, hogy 2006-hoz képest radikálisan romlottak az egészségügy finanszírozási feltételei. Azt is hozzá tették: ismervén a jövőre várhatóan kormányra kerülő pártok egészségüggyel kapcsolatos terveit, üzletileg ez az egyetlen racionális lépésük maradt.

A mezőtúri intézmény — tájékoztatták a képviselőket a hétfői ülésen — most még jó pénzügyi helyzetben van: tartozásai nem érik el az egyhavi finanszírozási összeg mértékét. A képviselő-testület egyhangúlag úgy döntött, hogy megvásárolja a vételre kínált kft-t. A cég új ügyvezetője, egyben a kórház főigazgatója, dr. Csellár Zsuzsanna eddigi orvosigazgató, fideszes városi képviselő lett. Ő úgy nyilatkozott a testület előtt, hogy lát esélyt a kórház tulajdonosi támogatás nélküli működtetésére.

Új Néplap

cimkék

Könyveink