hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

 

MTA elnök: A jövőben is ki fogunk állni

Az alapkutatások szabadsága nem azt jelenti, hogy mindenki "össze-vissza" kutat, mondta Lovász László az RTL Klub Híradójában.

Az alapkutatások céljait a kutatások belső logikája, és a világszerte elért eredmények határozzák meg – így reflektált Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke Palkovocs László innovációért felelős miniszter Magyar Hírlapban megjelent interjújára, amelyben a tárcavezető többek között azt is megjegyezte, véget kell vetni annak, hogy az Akadémia intézeteiben mindenki azt csinál, amit akar. Az elnök hozzátette azt is, a tudományos kutatás attól lesz tudományos, hogy nem előre kitűzött politikai célok vezérlik, hanem az igazság megismerésének vágya.

Az elnök az RTL Klub Híradójában sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a miniszter lesöpörte az MTA javaslatait a kutatási pénzek elosztásáról. Lovász László szerint a parlament döntése után is ki kell állni a kutatás függetlensége mellett. A miniszter az említett interjúban jelentette be, hogy az Akadémia által tett alternatív javaslatokat a kormány nem fogadja el.

(forrás: RTL Klub)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink