2019. április. 23., kedd - Béla.

Amerikai kutatók megfigyelték, hogy a zsírszövetek által testmozgást követően kibocsátott egyik transzformáló növekedési faktor (TGF-β-2) javítja a glükóztoleranciát és csökkenti a vér lipidkoncentrációját, így potenciálisan alkalmas lehet a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére.

A renális glükóz reabszorpcióját gátló per os antidiabetikumok az inzulinelválasztástól függetlenül ható szerek közé tartoznak, írja a PharmaOnline.

A Wörwag Pharma 1998 óta építi és bővíti a neuropátiák felismerését segítő országos diagnosztikai hálózatot.

Az elkövetkezendő napokban Miskolcon, Debrecenben és Nyíregyházán vehetnek részt ingyenes vércukorszintmérésen az emberek.

A sztatinok szedése a 2-es típusú diabétesz kialakulásának a rizikóját 38 százalékkal emelheti, írja a PharmaOnline.

A metabolikus szindróma összes elemét egyszerre kell kezelni, közölte a Medical Tribune cikke nyomán a PharmaOnline.

Az 1-es típusú cukorbetegek bizonyos csoportjának az inzulin mellett dapagliflozin tabletták is rendelhetők lesznek a jövőben, írta a PharmaOnline.

Szederméretű, injekciót tartalmazó kapszulát fejlesztettek ki amerikai tudósok, mely a gyomron át juttatja a vérbe az inzulint.

A várandósok akár 20 százalékánál is kialakul a terhességi cukorbetegség, azonban eddig nem volt információ arról, hogyan hat mindez a gyerekekre.

Egy nemrégiben publikált kutatás eredményeiről Várkonyi Tamást, az SZTE I. sz. Belgyógyászati Klinikája diabetológusát kérdezte a Magyar Hírlap.

Hazánkban 250-300 frissen diagnosztizált gyermeket érint évente az 1-es típusú diabétesz, ami háromszoros gyakoriságnövekedést jelent.

Norvég tudósok felfedezték, hogy a hasnyálmirigyben a szomszédos sejtek képesek átvenni sérült vagy hiányzó funkciókat.

Amerikai kutatók új eredményei szerint a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére használt szer szívbetegeken is segíthet, közölte a PharmaOnline.

A Mosoly Alapítvány idén is ingyenes, egy hetes budapesti, nem ott alvós nyári Mesetábort szervez onkológiai betegségben érintett gyermekek számára.

Komoly problémákkal és szakmaisággal is küzd a 6. osztályos gyerekek számára megírt természetismeret könyv.