2019. február. 18., hétfő - Bernadett.
hirdetés

A szerek hatását illetően fontos szempont, hogy azok szelektíven a kórokozót, és ne a megfertőzött gazdaszövetet támadják meg, írja a PharmaOnline.

A várandós anyák és a csecsemők számára adott probiotikum védelmet nyújthat a gyermekkori ekcéma ellen, közölte a PharmaOnline.

Az immuno-onkológia megjelenése azt jelenti, hogy nagyobb eséllyel meg is gyógyíthatjuk a beteget. Dr. Liszkay Gabriella írása a Világgazdaságnak.

A korábbi elképzeléssel szemben lehetséges, hogy a kávéfogyasztás nem a rozácea egyik triggere, hanem annak a kialakulásától védő protektív tényező, közölte a PharmaOnline.

A hidroklorotiazid szedése dózistól függően akár 4-7-szerésére is emelheti az ajakrák, illetve a nem festékes bőrrák kockázatát, közölte a PharmaOnline.

hirdetés

A sugárterápia a betegek mintegy 95 százalékánál okoz bőrgyulladásos panaszokat enyhébb vagy súlyosabb formában. A szakmai szervezetek ajánlásokat fogalmaztak meg a problémában érintett betegek számára.

Az ultraibolya sugárzást jelző, viselhető érzékelőt fejlesztettek ki ausztrál tudósok, jelentették be szerdán.

A brit Merseyside kórházban genetikailag módosított herpeszvírust használnának a bőrrák gyógyítására – írja az EgészségKalauz.

A (dermo)kozmetikumokban alkalmazott aktív összetevők egy részének igazolt az anti-age hatása, közölte a PharmaOnline.

hirdetés