2019. június. 20., csütörtök - Rafael.
hirdetés

Egyre több betegségnek ismerjük részletesen a patogenezisét, melynek köszönhetően új támadáspontokat célzó kezelési stratégiák jelennek meg − mondta lapunknak Baltás Eszter, a Szegedi Tudományegyetem docense, a Magyar Dermatológiai Társulat főtitkára.

Csak a sötét ruhadarabok képesek kiszűrni az UV-sugárzást, így csak ezek nyújtanak valódi védelmet – mondta a bőrgyógyász a hirado.hu-nak.

A házilag készített „naptejek” használata az esetek túlnyomó többségében nem nyújt (kellő mértékű) fényvédelmet, írja a PharmaOnline.

A WHO most közzétett statisztikái szerint a nemi úton terjedő betegségek közül legalább egy érint minden 25. embert, írja az NLCafé.

Tíz éven belül lassan eltűnnek a hagyományos kemoterápiás eljárások – mondta a Csillagpont Rádióban prof. dr. Oláh Judit onkodermatológus.

hirdetés

A bőrdaganatok diagnosztizálásában új távlatot nyitó, automatizált, intelligens képalkotó rendszert mutatnak be a 24. Dermatológiai Világkongresszuson.

A szexuálisan aktív, nem állandó párkapcsolatban élő felnőtteknek legalább évente egyszer részt kellene venniük szűrésen.

A 12. Országos Melanoma Hét keretében a Magyar Dermatológiai Társulat a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet.

Klinikai tesztet végeztek a négy legelterjedtebb fényszűrő molekulával, és a JAMA-ban publikálták az eredményt, írja az Index.

hirdetés