hirdetés
2022. augusztus. 17., szerda - Jácint.
hirdetés

„Már szinte természetes, hogy a páciensek nagy része szeretne szerepet vállalni kezelésében.” Dr. Gyulai Rollanddal, a PTE Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinikájának tanszékvezetőjével, a Magyar Dermatológiai Társulat hamarosan leköszönő elnökével beszélgettünk a szakmai szervezet új céljairól.

Egyszerű, hatékony és bevált módszert javasol nyári kampányában a melanoma korai felismerésére a Magyar Dermatológiai Társulat.

A fejen, vagy a nyakon alakul ki az UV-sugárzás okozta bőrdaganatok mintegy 30-40 százaléka; már az apró elváltozásokra is érdemes odafigyelni.

A Magyar Dermatológiai Társulat tavasszal új, a laikus közönségnek szóló weboldalt indított skindex.hu néven.

Május közepéig közel tízezren küldtek be képet bőrelváltozásukról a teledermatológiai rendszerbe, 260 tumorgyanús estetet találtak.

Akár minden ötödik magyar gyermek – és nagyon sok felnőtt is – szenvedhet a mindennapokat megkeserítő, az éjszakai alvást ellehetetlenítő bőrbetegségtől: az atópiás dermatitisztől.

A Stevens Institute of Technology (New Jersey) kutatói a Scientific Reports folyóiratban számoltak be újonnan kifejlesztett eljárásukról, mely nagy segítséget jelenthet a bőrrák- gyanús elváltozások gyors diagnózisában.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Omikron megérkezése óta tengernyi tudományos adat áll rendelkezésre amely a harmadik oltás felvételének kritikus fontosságát mutatja.

hirdetés