hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Tovább fogyatkoznak a háziorvosi praxisok

A februári adatok szerint a 422 tartósan betöltetlen háziorvosi körzet mellett 255 fogorvosi szolgálati hely áll üresen, írja a Világgazdaság.

Az idei év első másfél hónapjában már több mint harminc háziorvosi és nyolc fogorvosi praxis üresedett meg – írja a Világgazdaság az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) adataira hivatkozva.

A februárban publikált adatok szerint Magyarországon több mint 670 praxis áll üresen. Az egészségbiztosító adatai szerint 6519 háziorvosi szolgálattal állnak szerződésben, a fogorvosi szolgálatok száma pedig több mint négyezer.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján a napokban megjelent pályázati kiírás szerint a háziorvosi praxisjog vásárlásához maximum négymillió forint támogatás nyerhető el. A tartósan betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzetek letelepedési támogatására pedig az elnyerhető legmagasabb összeg húszmillió forint, amelyet a legalább öt éve üresen álló praxis betöltése esetében fizetnek ki. Annál nagyobb támogatást nyújt az egészségbiztosító, minél régebben áll betöltetlenül a háziorvosi szolgálat – derül ki a tenderből.

(forrás: Világgazdaság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés