hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

„Erkölcstelen üzleti tárgyként kezelni”

Úgy kéri számon a kormányon az orvoshiányt, hogy maga is motorja és haszonélvezője volt az orvosok kivándorlásának – reagált írásban Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a jobbikos Lukács László György kérdésére, amit a Magyar Hírlap idéz.

A kérdés így szólt: „Az ibafai papnak fapipája van, de háziorvosa 2004 óta nincs?

Az államtitkár jelezte, a képviselő „nem rendelkezik elég erkölcsi alappal ahhoz, hogy az egészségügyi humánerőforrás ügyes-bajos kérdéseiről elmélkedjen”.

Amint arról korábban a lap is beszámolt, az ellenzéki politikus résztulajdonos volt egy orvosokat külföldre közvetítő cégben, amelyről 2012-ben egy külföldi lapnak úgy nyilatkozott, eddig hatvankét szakembert sikerült Írországban elhelyezni. Rétvári Bence válaszában hangsúlyozta, az egészségügy nemzeti ügy, „erkölcstelen üzleti tárgyként kezelni”, a jobbikosok pedig „jól akarnak élni az egészségügyből, akár annak árán is, hogy nem marad, aki az embereket meggyógyítja Ibafán”.

A dokumentum szerint ma jóval több jut alapellátásra, mint a kormányváltás idején, a betöltetlen háziorvosi praxis pedig félrevezető, hiszen ezekben a körzetekben nem a betegfogadás, hanem az ott dolgozó háziorvos személyéhez kapcsolódó praxisjog hiányzik, amely magát az ellátást nem érinti, csupán „a feladatellátás megszervezésének módját befolyásolja”. A hiányok betöltését a kormány támogatásokkal segíti, írja a lap.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés