hirdetés
hirdetés
2018. június. 21., csütörtök - Alajos, Leila.
hirdetés

Budapesten kevesebb a betöltetlen fogorvosi körzet

Tavaly óta ötvenháromról huszonkilencre csökkent Budapesten az üresen álló fogorvosi praxisok száma, írta a Magyar Hírlap.

hirdetés

A háziorvosi körzetek után az üres alapellátó fogorvosi praxisok listáját is közzétette az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Alapellátási és Ellátásszervezési Főosztálya (OALI). A megyénkénti bontásból kitűnik, hogy akárcsak a háziorvosi körzeteknél, tavaly óta összességében az üres fogorvosi praxisok száma is emelkedett a legfrissebb, 2017. márciusi nyilvántartás szerint. Ezalól egyetlen kirívóan pozitív példa van, Budapest, ahol a tavalyi ötvenháromról huszonkilencre sikerült redukálni a gazdátlan körzetek számát. 

A lista szerint 2017-re negyvennel emelkedett az üresen álló alapellátó fogorvosi praxisok száma, főként Fe­jér- és Nógrád megyében, ahol hat-hat üres körzettel lett több. A második helyen Bács-Kiskun megye áll, ahol öttel gyarapodott a gazdátlan körzetek száma, Veszprém megyében pedig néggyel. Csökkenés csupán két megyében tapasztalható, Tolna megyében két körzetet sikerült tavaly óta betöltetni, Budapesten pedig huszonnéggyel kevesebb praxis áll üresen. Nem változott a helyzet Nógrád, Szabolcs és Vas megyében, ahol stagnál a gazdátlan körzetek száma, írta a lap.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Könyveink