hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-09-01

Öt magyar vásárlóból négyen elolvassák az élelmiszerek címkéjét, az ott található információk pedig háromnegyedüket befolyásolják.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-10-07

Mennyire vagyunk egészségtudatosak a mindennapokban és mi az elvárásunk az élelmiszerekkel szemben?

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-05-04

Eddig is kizárólag nálunk élt ez a szó, július 20-tól nálunk se fog – derül ki a magyarhirlap.hu cikkéből. 

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-09-11

Az élelmiszeripari vállalatok évtizedek óta öntik a pénzt az amerikai egyetemekbe, és finanszíroznak különböző kutatásokat, azonban a génmódosított növények körül kialakult vita mára egyenesen milliárd dolláros háborúba torkollt.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-02-06

Pontatlanok az élelmiszercímkéken feltüntetett kalóriaértékek - állítják a kutatók, akik a jelenleg is használt kalóriaszámítási módszer átdolgozását javasolják.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-10-03
Sok esetben nem bizonyítottak tudományosan egyértelműen azok a kedvező egészségügyi hatások, amelyeket az európai uniós tagállamokban kapható élelmiszereken tüntetnek fel – állapította meg a héten Brüsszelben ismertetett véleményében az EU élelmiszerbiztonsági hivatala (EFSA).
#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-06-25
Időről-időre hallhatunk a transzzsírsavak egészségkárosító hatásairól. Mik ezek a zsírok, hogyan keletkeznek, valóban ártalmasak-e, milyen élelmiszerekben találhatóak és hogyan mérsékelhetjük a bevitelüket?
#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2008-11-06
Az európai fogyasztók mindössze 18 százaléka keresi vásárláskor az élelmiszerek csomagolásán a tápértékkel kapcsolatban feltüntetett információkat, pedig több időt - 30 másodpercet - fordítanak egy termék kiválasztására, mint korábban - derül ki az Európai Élelmiszer-információs Tanács (EUFIC) által végzett felmérésből.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?