hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Féltérden, de működik az EESZT

Minden probléma ellenére az ellátás működik, nincs olyan beteg, akit hazaküldenének azért, mert az orvos számítógépe nem csatlakozik az EESZT-hez, írja a 24.hu.

Ennek okát egy tájékoztatón tudta meg a lap, amit a héten a Magyar Gyógyszerészeti Kamara Pest Megyei Szervezetének tartottak. Az EESZT kialakításáért és fenntartásáért felelős főosztályvezető a gyógyszerészeket azzal nyugtatta, hogy a rendszer úgy lett kitalálva, hogy ha a tér nem működik, akkor is zavartalan legyen az ellátás.

Szabó Bálint szerint óriási eredmény az is, ami most van, és miután megköszönte a gyógyszerészek türelmét és együttműködését, azt mondta, a kezdeti nehézségek után most már naponta 600 ezer receptet és több millió adatot fogad be a rendszer.

Elismerte azonban, hogy nem sokkal az indulás után „letérdelt” az EESZT. Ekkor állították le kép napra, és fontolgatták, hogy egy ideig nem is kapcsolják vissza, de mégis megtették. Tervezett megállások továbbra is lesznek – ígérte a főosztályvezető, aki elismerte, hogy a lakosság tájékoztatását elhanyagolták, de ezt egy tájékoztató kampánnyal pótolják majd.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés