hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Megnyílt a karantén a Kútvölgyiben

Megnyílt a Kútvölgyi karanténkórház, az Index szerint a már emberek is érkeztek az elkülönítésre kialakított épületszárnyba.

A kőburkolatától megfosztott, évek óta félkészen álló Kútvölgyi Kórházat nemrég ürítették ki, hogy plusz kapacitásokat szabadítsanak fel, ha a megfigyelésre és elkülönítésre szoruló fertőzötteket el akarják helyezni. 

A felújítás alatt álló épületrészt rohamtempóban festettek ki, újítottak fel és alakítottak át. Az épületben információink szerint több tucat embert tudnak elhelyezni nagyrészt kétágyas szobákban, írja az Index.

A kórtermekhez fürdőszoba is tartozik, a két hétre ott lakó emberek ingyen wifit használhatnak. Mivel karanténról van szó, amelyet az ott lévőknek nem szabad elhagyniuk, arról is gondoskodtak, hogy a bent lakók tudjanak hol dohányozni.

A kétágyas szobákban való elkülönítés megfelel a protokolloknak, mondta kérdésünkre egy orvos. Az úgynevezett kohorsz izoláció azt jelenti, hogy az igazoltan azonos kórokozóval fertőzött betegek lehetnek egy kórteremben, és az őket gondozó egészségügyi személyzet is csak velük foglalkozik, azaz ők a nem fertőzött betegek ápolásában nem vesznek részt.

A Kútvölgyi karanténban lehetőség lesz arra is, hogy a párok és családok együtt töltsék el a karantén idejét. 

(forrás: Index)

cimkék

hirdetés

Könyveink