hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Itt a sztrájktárgyalók válasza a bérkorrekció elmaradására

Soron kívüli tárgyalást kezdeményeznek az erőforrás és a gazdasági miniszterekkel, hogy még decemberben megállapodás szülessen.

Köszönjük, hogy a kormány felhatalmazta Balog Zoltán és Varga Mihály miniszter urakat, hogy még decemberben, január elején vizsgálja meg a szakdolgozókat megillető 2018. novemberi bérfejlesztés januárra való előrehozatalának lehetőségét!

Ezért soron kívüli tárgyalás folytatást kezdeményezünk Balog Zoltán és Varga Mihály miniszter urakkal, hogy még december hónapban sor kerüljön a 2016 szeptemberében aláírt megállapodás kiegészítésére.

Az egészségügyi ágazat valamennyi munkavállalója felfokozott várakozással volt és van a 2017. év bérkorrekciójának teljesítéséért!

A szakdolgozók bérfejlesztésén túl az ágazati munkabéke elsősorban a betegellátás zavartalan biztosítása érdekében megköveteli, hogy lépésről-lépésre, egyik foglalkozási csoportot sem kihagyva hajtsuk végre a bérfelzárkóztatást, mint ahogyan ebben a kormánnyal 2016. szeptember 20-án megállapodtunk.

Nem mondhatunk le, és nem is fogunk lemondani a 2017. év korrekciójáról és ennek a bértáblákban való keresztülvezetéséről, mert a több évtizede a legnehezebb feladatokat ellátó kollegák mindaddig becsapva érzik magukat, csak rövid ideig örülhettek az igazságos bértáblának. A gazdasági, műszaki és háttérszolgáltatást nyújtók nélkül leáll az egészségügy, ha lehet az oktatás, vagy más közszolgáltatást segítőket magasabban díjazni, akkor az egészségügyet segítőket miért nem? Ezért követeljük részükre is az egyhavi korrekciós pénzt.

Ugyanígy az orvosok, és a többi diplomás bérének a korrekciónak megfelelő arányban kell növekednie. A béren kívüli juttatások biztosítása: a cafeteria rendszer kiterjesztésének áttekintése, juttatás 100.000Ft/év, bankszámlahozzájárulás kifizetése 12.000 Ft/év, a munkaruhára, a védőruhára, a munkavállalók egészségének megőrzésére, a gazdasági, műszaki és háttérszolgáltatást nyújtók, a védőnők, a mentősök helyzetének javítására és bérfelzárkóztatására, ezek beemelése a már megkötött Kollektív Szerződésbe, valamint a KSZ ágazati kiterjesztésére tett javaslatainkat foglaltuk össze a 2016. szeptember 20-án, a kormány által aláírt megállapodás kiegészítésére.

A 2015 májusa óta a kormány kijelölt képviselőjével folytatott sztrájktárgyalás során az életpályamodell helyett az ágazat valamennyi munkavállalójára kiterjedő Kollektív Szerződés megkötését tűztük ki célul. A kormány az ezt lehetővé tevő jogszabályokat megalkotta, beterjesztette az országgyűlés elé, és törvénymódosítással lehetővé tette e követelésünk teljesítését.

Sztrájktárgyalásban vagyunk a kormánnyal az általa kijelölt képviselő útján, akivel a követeléseink teljesítésének tartalmáról, azok időbeli ütemezéséről még 2017 decemberében a 2016-os Megállapodásunk kiegészítését szeretnénk aláírni.

A kormány megbízta Balog Zoltán miniszter urat november 29-én, hogy a kormányhoz eljuttatott követeléseinkről érdemben tárgyaljon, ez részben sikerült!  A kormány december 13-án felkérte Varga Mihály miniszter urat is követeléseink teljesíthetőségének vizsgálatára. Abban bízunk, hogy a kormány képviseletében eljáró miniszterek közreműködésével rövidesen eredményre jutunk és a Megállapodásunkat kiegészítjük.

hirdetés

Könyveink