hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

A társadalombiztosításért is aggódunk

Néhány napja jelent meg egy közvélemény-kutatás, amelyet az amerikai International Republican Institute készített Magyarországon, közli az Index.

A kutatás egyik legérdekesebb eredménye az Index szerint, hogy mit tartanak az emberek a legfontosabb problémának Magyarországon. Az ilyen felméréseknél általában több lehetőség közül választhatnak az interjúalanyok, most viszont maguktól kellett válaszolniuk.

A legtöbben (28 százalék) úgy látják, hogy a szegénység és a társadalmi egyenlőtlenségek a legnagyobb probléma, ezt követően jött a korrupció (15 százalék), majd a munkanélküliség (13 százalék). Az is beszédes, hogy bár Kövér László szerint a magyar egészségügy világszínvonalú, az emberek 12 százaléka szerint mégis az egészségügy állapota a legnagyobb probléma az országban.

Figyelemreméltó válaszok születtek arra is, hogy mi veszélyezteti legnagyobb valószínűséggel az életünket, és a jövőnket. A legtöbben (34 százalék) a gazdasági csődöt, illetve az egészségügyi-társadalombiztosítási rendszer megszűnését tartják leginkább elképzelhető krízisként.

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink