hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Varga Mihály nem segít

Nem tervezi a társadalombiztosítási törvény módosítását a kormány, hiába kérte ezt az alapvető jogok biztosa – tudta meg a Magyar Nemzet.

Székely László azért fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez a jogszabály módosítását szorgalmazva, mert jelenleg 50 ezer olyan magyar ember él az országban, akinek nincs bejelentett lakcíme, közülük több mint 30 ezer állampolgárnak emiatt érvénytelen biztosítási jogviszonyt jelez a tajszáma, emlékeztet a Magyar Nemzet.

A lap megkereste az ügyben a Varga Mihály vezette Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM), arról érdeklődve, eleget tesznek-e az ombudsman kérésének, de nem válaszoltak. Székely Lászlónak viszont kénytelenek voltak felelni, és kiderült, hogy eszük ágában sincs segíteni az érintetteken.

Az ombudsmani hivatal nyilatkozata szerint válaszában a nemzetgazdasági miniszter kifejtette, hogy azok a lakóhellyel rendelkező állampolgárok, akik lakcímbejelentési kötelezettségüknek bármilyen okból nem tesznek eleget, nem jogkövető polgárok. Varga Mihály leszögezte azt is, hogy a biztos által kért jogszabály-módosítás e „jogellenes állapot” fenntartását segítené elő.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink