hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Zombor Gábor a minimális díjazásról

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, ahol arról beszélt, hogyan tarthatók itthon az orvosok, s miként számolható fel a hálapénz.

Amíg a rendszert a hálapénz motiválja, nem lehet olyat mondani, hogy egyenlítődjenek ki a bérek, hiszen nem is lehet tudni, melyik orvosnak mennyi a jövedelme – idézik az államtitkárt a rádió honlapján.

"Az esélyegyenlőség azt jelentené, hogy ahol nincs lehetőség plusz jövedelem megszerzésére - főleg a hiányszakmákban, ahol csak a fizetés van, ezekről a helyekről a legnagyobb az elvándorlás is egyébként - ott kell meghatározni a szakorvosok számára egy olyan minimális díjazást, ami itthon tartja őket (...) ez lesz a nagy művészet a kórházi vezetőknek és az egészségügy irányítóinak, hogy ezt hogyan lehet megtenni. Ez lesz az alapja annak, hogy le tudjuk-e lassítani, illetve meg tudjuk-e fordítani a Magyarországról Nyugat-Európába irányuló agyelszívó folyamatot" – olvasható az inforadio.hu-n, ahol a teljes adást is meghallgathatják.

***

Az egészségügyi államtitkár vendég volt a Hír Tv-ben is, az ottani szereplését itt nézheti meg.

(forrás: InfoRádió)

cimkék

hirdetés

Könyveink